De praktijk

Declaraties, Tarieven & Voorwaarden
  Uw mondzorgrekening

  Samenwerking met Infomedics
  In onze praktijk geven wij u graag alle aandacht en goede zorg. Daarom hebben wij het versturen en innen van onze rekeningen uitbesteed aan Infomedics. Infomedics is een professioneel en betrouwbaar bedrijf dat hierin is gespecialiseerd.

  Uw gegevens zijn veilig
  Infomedics hecht veel waarde aan de bescherming van uw privacygevoelige gegevens. Het bedrijf is daarom ISO27001 gecertificeerd, net als alle dienstverleners die Infomedics inschakelt om uw rekening te kunnen maken en versturen. Deze certificering wordt elk jaar opnieuw beoordeeld en vernieuwd. Meer over privacybescherming leest u op www.infomedics.nl/infomedics-en-privacy.

  Wat staat er op uw zorgrekening?
  Uw rekening is opgebouwd uit de verrichtingen die wij tijdens de behandeling hebben uitgevoerd. Bij elke verrichting hoort een vast tarief dat door de Nederlandse Zorgautoriteit is vastgesteld.
  Wilt u weten welke tarieven voor tandheelkunde er zijn? Kijk dan eens op www.allesoverhetgebit.nl.

  Uw rekening op papier of online?
  Als u uw rekening online wilt afhandelen heeft onze praktijk uw e-mailadres en uw mobiele telefoonnummer nodig. Deze gegevens worden door Infomedics gebruikt om u veilig toegang te verlenen tot het online portaal waar uw rekening klaarstaat. Als u inlogt op uw Infomedics portaal, vult u de SMS-code in die u van Infomedics ontvangt. Wilt u uw rekening liever op papier ontvangen, dan kunt u dat op uw portaal zo instellen. Meer informatie vindt u op www.infomedics.nl.

  Betalingsregeling
  Infomedics hanteert een betalingstermijn van 30 dagen. Lukt het niet om op tijd te betalen, neem dan zo snel mogelijk contact op met de Servicedesk van Infomedics op 036-2031900. Zij kunnen u helpen met een betalingsregeling.

  Betalingsvoorwaarden
  De betalingsvoorwaarden van Infomedics vindt u op www.infomedics.nl/wat-zijn-de-betalingsvoorwaarden.
   
  Tarieven:

  De tarieven die gehanteerd worden in de Tandheelkundige zorg, worden jaarlijks door de Nederlandse Zorg Autoriteit (www.nza.nl) vastgesteld. Dit zijn vaste tarieven, dat inhoud dat de zorg overal evenveel kost.
  Voor een volledig overzicht van de tarieven en codes, kunt u onderstaande document downloaden.

  Tandtechniekkosten:
  Hieronder vindt u onze inkoopprijzen voor de tandtechniekkosten. De lijst hieronder bevat de meest voorkomende behandelingen in onze praktijk. Wij hebben voor de verschillende behandelingen tandtechnici/tandtechnische laboratoria uitgekozen in wie wij vertrouwen hebben en waar we een goede samenwerking mee hebben.

  Onze tandartsen hebben diepgaande kennis welke materialen en/of technieken gebruikt kunnen worden. U mag van de tandarts verwachten dat deze keuzes leiden tot een duurzaam resultaat bij u.

  Toch is het vaak nog beter als u dit samen met de tandarts beslist of bespreekt (shared decision making). Hierdoor bent u zich bewust van de mogelijkheden en kunt u dit beter afstemmen op uw situatie. Heeft u na deze voorlichting -samen met de tandarts- een besluit genomen over de behandeling die u wilt ondergaan en de te gebruiken materialen en methodes, dan mag u altijd vragen om een (individuele begroting) waarop ook de tandtechniekkosten uit deze lijst vermeld zullen zijn.

  Onder deze prijslijst vindt u meer informatie over de verschillende materialen. 


  Voorwaarden:
  De praktijkvoorwaarden van Tandartspraktijk Oirschot zijn conform de Algemene Voorwaarden van de ANT. Deze zijn hieronder te downloaden.

   

  Downloads:
  ANT Algemene Voorwaarden 2016.pdf
  Materiaal en techniekkosten lab 2018 v1.pdf
  Infomedics.pdf
  NZA Tarieven 2020.pdf
  NZA Tarieven 2019.pdf